ново! Справочник по танце-двигателна психотерапия

Вълнуваме се да споделим, че през м. юли библиотеката на Института се обогати с още едно прекрасно и, макар и да звучи нескромно, приносно за българската психологическа теория и практика издание – „Български справочник по танце-двигателна психотерапия“ 🎉(950 стандартни печатни страници, бълг. език).

Изданието включва 700 ❗ позиции от печатни издания, а също така описания на видео-материали 🎬 и аудио-записи 🎧, посветени на сравнително непознатата в български контекст танце-двигателна психотерапия. С изключение на спорадични уъркшопи и самостоятелни изяви, както и на две дисертации, разглеждащи някои аспекти на това терапевтично направление, у нас до момента отсъстваше достатъчно изчерпателно справочно издание. Справочникът разглежда особено детайлно същността, функциите и приложното поле на този вид терапия.

Включените в справочника материали са статии от световни професионални списания, рецензии на книги, интервюта с изтъкнати практици в областта, видео-материали, представящи техники от това терапевтично направление от цял свят. Изходните езици са английски, немски, руски, италиански, испански и френски. ⭐

Съставител и преводач на цялото издание е д-р Силвия Давидова-Иванова, която се явява преводач от руски език и издател на още две книги в тази област: „Интегративна танце-двигателна терапия“ (340 с.) и „Когато тялото разказва“ (128 с.). Настоящето издание концептуално следва и обогатява посочените книги, с което Институт за личностна и организационна ефективност се превръща в своеобразен лидер на знанието и практиката в областта на прогресивно развиващата се танце-двигателна психотерапия (без сертификационна обучителна дейност).

ISBN на печатното издание е 978-1-68454-600-8. Материалът е наличен при поискване в библиотеката на Института. 📖📖📖

Имахме удоволствието да запознаем и отбрана аудитория със предварителното, свитъчно издание на публикацията, към която се очаква да бъдат добавени именен и тематичен показалец. Запознанството с материала бе ползотворно, забавно и емоционално, като изказваме благодарност на участниците в него. ⭐⭐⭐

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s