„Психотерапевтична енциклопедия“ – нова книга в библиотеката на Института

Убедена съм, че качествена психологическа и психотерапевтична подкрепа в България ще има, ако има цялостна реформа в тези области (специалистите знаят чудесно за какво говоря), но междувременно все пак можем да понаправим нещичко (не че не се разчита точно това, но…). Водена от това убеждение и от вярването, че добри специалисти ставаме и сме, не когато знаем всичко, а когато знаем къде да намерим нужната информация и можем да оценим нейната стойност J, преведох изключителната психотерапевтична енциклопедия на Борис Карвасарски (руски психиатър и психотерапевт). Това е едно обхватно изследване, простиращо се на 1863 стандартни машинописни страници, което представя психотерапията в широта и дълбочина, и което би било напълно недостъпно особено на по-младите колеги, които не ползват руски език (за жалост). Ценността на тази книга и важността й за бъдещите поколения (не звучи особено скромно, но такива са реалностите), са причината да отдам цялото си оскъдно свободно време през изминалата година на този текст. Беше дълго, изтощително, но и изключително обогатяващо пътешествие. Благодаря на всички, които пряко и косвено подкрепиха този безразсъден проект!J

И така, тези 543 303 думи винаги ще бъдат безплатни (най-вече защото издаването на хартия на подобен мащабен текст, равняващ се на приблизително 10 стандартни книги, е много ангажиращо и не особено целесъобразно в България начинание, което не ми е приоритет, а и заради желанието ми този текст да е достъпен за повече хора) и могат да се открият тук:

https://studiodavidova.files.wordpress.com/2020/05/finalkarvasarski20201.pdf

или като последна книга в следния списък:

https://silviadavidova.com/science/

Приветствам споделянето на тази информация и обратната връзка за открити печатни грешки (каквито се случва да се допуснат при такъв мащабен текст) на лично съобщение, да кажем. На текста му липсва и именен указател на български език, но това също ще бъде коригирано.

Силвия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s