Мини-курс „Азбука на успешния психотерапевт“

Мечтаеш за частна психологическа практика, подобно на тази от популярните филми – за комфортен кабинет и стотици благодарни клиенти? Уви, макар това да не е невъзможно в България, практиката показва, че:

– разходите само за стартирането и поддържането на частен кабинет в България са приблизително 10 000 лв за първата година;
– от тях минималният бюджет за реклама е приблизително и най-малко 2400 лв на година;
– въпреки щедрите обещания и добрата работа на рекламистите, че практиката ще се развие до 3 години и ще потекат рeки от клиенти, това никога не се случва;
– психологът/психотерaпевтът обичайно приключва безславно своя предприемачески опит една до три години след своя старт, като така от пазара на психологически услуги отпадат изключително способни и квалифицирани хорa, които макар и придобили ценен опит, губят окончателно мотивацията си за работа в този формат.

Убедени сме, че този мини-курс може да промени тези тенденции, като предостави полезна информация и обучи в практически умения онези от Вас, перспективните психолози и психотерапевти, които действително искат да помагат на хората и да се реализират именно като частно прaктикуващи специалисти. Курсът би бил особено полезен и за студентите, които искат да се подготвят още преди дипломирането си за стартирането на тяхна собствена частна практика в бъдеще.

В рамките на този мини-курс (20 часа) с помощта на минимум теоретични знания, максимум практическа работа и без сложни маркетингови понятия, ще обхванем следните теми:
(1) Мотивация за частна психологическа практика. Въведение в българския пазар на психологически услуги.
Моята мотивация. Медиен натиск и популярни представи за професията. Особености на българския пазар на психологически услуги. Колко струва частната психологическа практика и чии интереси обслужва тя? Защо губим мотивация?
(2) Основи на маркетинга и управлението на финансите на частната психологическа практика.
Личен бранд и имидж на професионалиста, разпознаваемост, канали за комуникация с целевите аудитории. Защо рекламата в социалните мрeжи Facebook и LinkedIn не работи добре за осигуряване на реални прoдажби? Оптимизиране по ключови думи, реклама на специалиста в търсачката Гугъл, промотиране в интернет форуми. Достъпни за употреба инструменти за промотиране на практиката. Медийна подкрепа и електронна комуникация с клиентите.
Управление на финансите на частната психологическа практика. „Умно” бюджетиране.
(3) Личностов профил на успешния психолог/психотерапевт. Страхове и ограничаващи убеждения и работата с тях. Професионални контакти с колегията. Полезната сепарация. Доколко важни са постиженията, участията в професионални форуми, дипломите, степените и сертификатите за развитието на практиката? Фокусът върху клиента (блог, съдържание, статии, социални мрежи) срещу Егото на професионалиста.

Бонус: участниците в курса ще получат електронно издание на популярната книжка „Азбука на успешния психотерапевт” с полезни насоки за личностното и професионалното развитие на практикуващите психолози и психотерапевти.

Ще работим практически и интензивно по тези теми в комфортна обстановка в периода 23-27.09.2019 г. от 12:30 до 17:00 часа (с кафе-пауза) в офиса на Институт за личностна и организационна ефективност в София – жк Люлин, Търговски и бизнес център Люлин Плаза, ул. „Добри Немиров” 5, ет. 1, офис 69. Обучението е бутиково и местата са силно ограничени – до 4 участници. За желаещите да вземат участие в курса, които не могат да го посетят на място, има възможност за провеждането му дистанционно по заявка.
Водещ: Силвия Давидова-Иванова, психолог с над 10-годишна частна практика и експертни познания в промотирането на психологически услуги
Цената на курса е 300 лв (заплащат се на място).
За записване:  на телефон 0897859943 или като използвате silvia.davidova@gmail.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s