МОЯТА ЖЕНА, КОЯТО ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ЛЪЖЕ… САМАТА СЕБЕ СИ

Моля ви, бихте ли казали на жена ми, че е прекрасна майка? Аз ú го казвам постоянно, но това се оказва безполезно. Тя е любяща, грижовна и трудолюбива майка, която прави всичко децата да живеят в чудесен дом. Огражда ги с любов, храни ги със здравословна храна, стреми се да изпълни всичките им желания, работи и печели прилични пари. И всичко това в добавка на това, че ú се гадеше всеки ден в продължение на девет месеца и през двете бременности.

От време на време слушам как тя казва през сълзи: „Аз съм най-ужасната майка на света”. Сериозно? Но това е пълна лъжа. Мила, предполагам, че ако някъде съществува рейтинг на най-лошите майки, ти няма да се класираш даже в първата му половина.

Говорил съм за това явление с приятели и достигнахме до извода, че към майките се предявяват твърде високи изисквания. Бащите постоянно получават потвърждение колко са готини, най-вече защото при тях летвата е достатъчно ниска. Моят баща никога не е сменял памперс, нищо че е имал шест деца! Ако следвам тази логика, аз съм милион пъти по-добър баща от него (това, разбира се, е лъжа).

Когато влизам в магазина и моите деца тичат там като луди, хората казват: „Какъв забележителен баща, той прекарва време с децата си!” Когто същото това прави жена ми, хората задават въпроса: „Защо тя не може да строи децата?” Това, уважаеми, са двойни стандарти.

Това е коренът на проблема. Отговорностите при мъжете и жените са различни. Жените са превърнати в работна сила, те трябва да бъдат Най-добрите Домакини и Велики Педагози. Вместо да се занимават със самобичуване, те трябва да престанат да вярват в тази огромна лъжа и да предадат юздите на другите отговорни възрастни – на нас, мъжете.

Така че моят съвет към бащите е: слушайте какво казва вашата жена и разделете вашите отговорности по равно. Аз самият не осъзнах това лесно. Мислех, че съм чудесен баща, само защото съм приготвил на момичетата ми овесена каша с боровинки. Грешах.

Чуйте моите думи, татковци. Ние не трябва да се сравняваме с нашите бащи, времената са други. Тези, които трябва да гледаме са майките на нашите деца. Те все още по някаква причина заемат главния пост в корпорацията „Възпитаване на децата”, но е дошло време за справедливо управление.

Да, между другото, драги майки, когато ни предадете част от своите пълномощия, се постарайте да се настаните удобно, да се отпуснете и да приемете факта, че вършите потресаваща работа. Престанете да се сравнявате с Инстаграм акаунта ИдеалнатаМайка239. Игнорирайте факта, че децата ви са с различни чорапи. И приемете, че макар светът да е опасно място, всичко с децата ви ще бъде в общи линии наред. Т.е. кашлицата на детето в 3 часа сутринта едва ли е симптом на чума.

На жена ми искам да кажа: ти си удивителна и аз искам да се видиш такава, каквато те виждам аз. Помня те до този етап от живота и се влюбих в теб, когато ти беше луда по партитата, обожаваше караоке и коктейли. И те обичам сега, когато ти ловко управляваш дома, в който живеем с децата.

Иска ми се ти да кажеш на света: „Аз съм най-великата майка на всички времена”.

Защото това е истина.

***

Оригинално заглавие: Моей жене, которая все время обманывает… саму себя

Автор: Джейми Калер

Източник: https://goo.gl/x6nNXv

Извлечено на 05.07.2018 г.

Превод от руски език: Силвия Давидова-Иванова

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s