Споделено: 7 задължителни фази на отношенията в семейството, през които вие несъмнено ще преминете

Всички ние поне веднъж сме попадали в така нареченото любовно опиянение, действащо почти като истински наркотик на човешкото съзнание. Научно доказано е, че в момента, в който мъж и жена се срещнат и влюбят един в друг, в техните организми моментално започва отделяне на определени хормони, притежаващи способността да украсяват обкръжаващия свят в пъстри цветове. Изглежда ви невероятно и сюрреалистично, нали? Ето защо е добре да се запознаете с редицата етапи на отношенията в семейството, през които всяка двойка задължително преминава.

1. Любовна химия
Специалистите по бракове и личностната ефективност окачествяват първата фаза на съвместното съжителство като ,,захарно-шоколадова фаза‘‘, която въпреки изключително апетитното си звучене, крие някои подводни камъни. Силното привличане и обичта през този период сякаш замъгляват съзнанието на влюбените и им пречат да мислят трезво, като в допълнение, те нямат реален поглед върху нещата от живота. И независимо че изглежда идилично и подхранващо женствеността, истината е, че този тип опияняващи връзки често пъти не са здравословни.

2. Пресищане
По време на този етап, малко по малко, нажежените чувства между половинките обикновено започват да се успокояват. Постепенно мъжът и жената привикват един с друг, а страстната романтика се превръща в обичайна. Именно както в самата природа, така и тук започва да се наблюдава затишие преди буря, въпреки че все още в атмосферата се долавя неизмеримо щастие, обич и хармония.

3. Неприязън
Независимо от недобре звучащата си същност, ако погледнем истината в очите, ние несъмнено ще си дадем ясна сметка, че при почти всички дългосрочни семейни отношения, рано или късно възниква отвращение.

Нима съществува женена двойка с множество години опит, между която да не са прехвърчали искри и обиди? Едва ли някой би повярвал на нещо толкова нереалистично. Тази фаза обикновено е изпълнена със скандали, спорове, нагрубяване, изтъкване на недостатъците и други подобни. Но поглеждайки го от позитивната страна, веднага ни става ясно, че това е своеобразен тест за родителството, личностното развитие, характера и степента на обич.

4. Търпение
Точно така. Още едно трудоемко изпитание за вашия съвместен живот, а също така и за децата ви, които биват най-потърпевши от проблемите в тяхното семейство. Великият Конфуций е казал: ,,Безкрайното търпение поражда незабавни резултати‘‘. Именно поради тази причина е важно да калите волята и търпението си в името на вашето бъдещо щастие.

5. Дълг
Всеки уважаващ себе си професионалист в сферата на брачните отношения безспорно ще потвърди, че точно в този етап истинската любов започва да се разлиства. Наблюдават се толерантност, уважение, разбирателство и мисли за дълг към половинката.

6. Приятелство
Без наличието на дружба между двама любими, е невъзможно да съществува реална обич и привързаност. За истински здравословна връзка се счита само тогава, когато тя е започнала именно с топло приятелство, тъй като благодарение на него се поставят основите на взаимното уважение и доверието.

7. Любов, любов и пак любов!
Без съмнение, любовта до голяма степен прилича на чаша кафе, при което всяка следваща глътка става все по-приятна и вкусна, докато не дойде ред на последната, която е най-сладка. Но тя следва да бъде отстоявана, извоювана, закриляна и непрекъснато подхранвана с шепа търпение. Единствено по този начин можем да й се наслаждаваме заслужено до края на дните си!

Автор: Ю. Д.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s