Споделено: Трудната женственост

Напоследък все повече и повече се обсъжда как жените стават мъже и обратното. Жените чувсват, че губят своята женственост не само заради задълженията, които имат, но и заради отношинето на противоположния пол към тях. Но замисляли ли сте се, скъпи дами, че мъжете реагират на самите нас? Нима вярвате, че ако вдигнете своя стандарт, мъжете няма да скачат? Ще скачат разбира се. Нека върнем женстеността си заедно! Ито нколко ефективни начина:

  1. Научете се да търсите помощ от мъжете.

Позволете им да се грижат за вас! Покажете нежната си страна –  нние не сме прото кариеристки и домакини, ни есме красиви и ефирни създания, които имат нужда от помощ от време на време. Няма нищо лошо да се опрем на чуждо рамо понякога. Установете правилото на ежедневната молба: всеки ден се обръщайте към познат или непознат мъж с молба да ви помогне в нещо, което ще ви затрудни значително да пренесе торбите ви, да погледне електрическата инсталация, да провери маслото на колата. Ще видите, че той не само ще го направи, но и с удоволствие ще приеме.

  1. Проявете малка доза здравословен егоизъм

Така ще имате време и енергия за всичко. Научете се да се радвате на живота всеки ден – личното ви време може да е дори 30-40 минути, но трябва да се превърне в задължителен ритуал. Колкото и да е странно, нито семейството ви, нито работата ви ще страдат от приоритетите ви. Стига добре да зазпределяте времето си всичко е възможно!

  1. Избирайте думите си и следете жестовете си.

Женствената дама знае какво да каже и кога. Тя има нежна и красива осанка и привлича погледите и на мъжете и на жените около себе си дори само с присъствието си. Тя се обича и носи вътрешна красота, която я озарява. Думите й са твърди като сигурната й позиция, но са казани тихо и всеки я слуша с интерес. Как да сте такава? Вярвайте в себе си, обичайте се и избирайте внимателно и спокойно думите си. Не избързвайте с реакциите си. В днешния забързан свят е цяло съкровище да знаете, че винаги има време. Винаги.

  1. Хоби, което обичате и отговаря на вашия креативен стил

Грижата за себе си е и грижа за собствените интереси. Правете нещо, което развива вашата лична креативност. Не е нужно да е професионално или невероятно или автентично. Нужно е да е ваше собствено. Дали ще е рисуване, пеене, танци, гимнастика, скулптури, спортове, четене, писане – никой не може да го изрази като Вас! Правете го с любов и свое собствено темпо. Така ще научите много за себе си и ще развиете женствеността, която така рядко можем да проявяваме в днешно време.

Автор: Н. М.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s