5 ВИДА ДЕТСКО МРЪНКАНЕ И КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕГО: МРЪНКАНЕ ЗАРАДИ НАШИТЕ НЕАДЕКВАТНИ ОЧАКВАНИЯ

Ние с всички сили се стараем за благото на децата си: заработваме за детски езиков лагер, водим ги на художествена гимнастика, наемаме трима частни учители, а вечер говорим с децата си за възвишени неща. И какво не им стига, че мрънкат така като бебета?

Тайната на регреса е в това, че нашата многообещаваща надежда всъщност все още е съвсем невръстна и се бои да не би да не успее да оправдае нашите планове по завоевание на света. Детето може да се притеснява заради това, че не чете достатъчно бързо, че не скача достатъчно високо и че забравя да си подготви раницата за следващия ден.

Какво може да се направи? Да се позволи на детето да бъде малко. Да му се помогне понякога да си приготвя чантата. Да му се казва, че е обичано и ценено във всеки един случай, дори когато се проваля на състезанията по гимнастика и заема последно място например. Да не му се говори никога, че е лош за това, че мрънка. Детето е прекрасно, просто него го е нападнало мрънкането. И ако родителите са до него, то то ще съумее да победи тази неприятна привичка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s