Как твоето тяло ти казва, че това не е твоят мъж

Всички сме чували фразата: „Ще разбереш като срещнеш човека за теб”. И обратното е вярно обаче: ще разбереш и когато срещнеш човека, който не е за теб. Редица изследвания показват, че нашето тяло разбира от кого трябва да страним дори преди сърцето или разума ни. И така, много е вероятно това да не е твоят мъж, ако:

  1. Чувстваш се напрегната, когато си до него, дори ако той е много добър. Може да няма никаква видима причина да нервничиш, но ти все пак не можеш да се отпуснеш в компанията на неправилния човек.
  2. Не разбираш неговия език на тялото, без да знаеш защо. Може би погледът му ти изглежда празен или усмивката му неискрена. Може би езикът на тялото му е агресивен, при все че говори много красиво и това несъответствие те обърква. Нашето несъзнавано забелязва дори малките детайли в езика на тялото на другия човек и в неговия лицев израз. Така че ако чувстваш, че нещо не е както трябва, вслушай се в интуицията си.
  3. Понякога ти се се струва, че той си има някаква тайна, която не би ти харесала. Това е най-вероятното обяснение за твоите странни усещания, защото човек, който е честен с теб, едва ли ще предизвика каквито и да било подозрения, едва ли ще те сблъска след време с тайна, която може да те нарани.
  4. Не ти харесва миризмата му. И не става дума за парфюма му, а по-скоро за естествената му миризма. Всички знаем, че феромоните влияят на привлекателността, а когато хората са привличат един друг на ниво феромони, им се раждат по-здрави деца, а отношенията им са по-продължителни.
  5. Дори когато си щастлива с него, сякаш нещо не е наред. Не можеш да си обясниш защо като цяло отношенията ви са идеални, но те преследва усещането, че нещо не е наред.
  6. Не можеш да спреш да го гледаш, но не в добрия смисъл. Сякаш се страхуваш от него и постоянно се опитваш да разгадаеш истинските му намерения. Без да го осъзнаваш, ти сякаш наблюдаваш един хищник, точно както еленът следи ловеца в очакване на следващата му стъпка.
  7. При първата ви среща си се почувствала физически отблъсната от него, но си останала мила. Напразно. Струва си да се довериш на интуицията.
  8. Не изпитваш сексуално привличане към него. Ако го няма от самото начало, то няма да се появи и след това, а без него отношенията ви трудно ще издържат във времето. Необходимо е той да те привлича не само като човек, но и като мъж.

Източник: psychology-age.ru

Превод от руски език: Силвия Давидова-Иванова

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s